به گزارش بخش خبری آروشا به نقل از خبرگزاری شانا،
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از افزایش 7.5 میلیون تنی محصولات این صنعت در دوران فعالیت دولت یازدهم خبر داد.
شرکت روغن صنعت آروشا فروش و پخش محصولات مرتبط با روغن اتوماتیک در سراسر ایران
به گزارش شانا، مرضیه شاهدایی امروز (چهارشنبه، 20 بهمن ماه) در نشست خبری خود به مناسبت سی و هشتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با تبریک ایام الله دهه فجر به دستاوردهای دولت یازدهم و پسابرجام در صنعت پتروشیمی اشاره و اظهار کرد: روند توسعه این صنعت در سال های 84 تا 94 با وجود تحریم ها متوقف نشد.
وی رشد ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی با احتساب طرحهای جدیدی که تا پایان امسال به بهره برداری می رسند را در دولت یازدهم 16 درصد اعلام کرد و گفت: ظرفیت نصب شده این صنعت از 55.7 میلیون تن در پایان سال 91 به 64.1 میلیون تن تا پایان سال 95 رسیده است.
شاهدایی، مقدار صادرات محصولات پتروشیمی در سال 91 را 15.8 میلیون تن اعلام و افزود: براساس صادرات 18.8 میلیون تنی در سال 94، پیش بینی میشود صادرات محصولات تا پایان سال به 20.2 میلیون تن برسد؛ ارزش صادرات محصولات 21 درصد کاهش به دلیل تأثیرپذیری این محصولات از کاهش قیمت نفت است.
بهره برداری از 20 طرح پتروشیمی در دولت یازدهم
معاون وزیر نفت با اشاره به این که صنعت پتروشیمی ایران از سال 92 تا 94 با وجود تحریمها، سهم خود را در ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در خاورمیانه و جهان با راه اندازی واحدهای جدید حفظ کرده است، تصریح کرد: ارزش محصولات پتروشیمی به دلیل تأثیرپذیری از کاهش قیمت نفت کاهش یافت اما حجم صادرات افزایش یافت.
وی با بیان این که 20 طرح پتروشیمی در دولت یازدهم به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: افتتاح این طرحها سبب افزایش 7.5 میلیون تنی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی کشور شده است.
شاهدایی با اشاره به طرح های پتروشیمی که براساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای سال 95 برنامه ریزی شده بودند، گفت: چهار طرح برای هفتههای ابتدایی اسفند ماه آماده افتتاح هستند؛ فاز 3 پردیس، متانول کاوه و پتروشیمی کردستان نیز در مرحله راه اندازی و پیش راه اندازی هستند که تا پایان سال به ظرفیت صنعت افزوده می شوند.
راه اندازی خط لوله اتیلن غرب تا پایان سال
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، خط لوله اتیلن غرب کشور از مهمترین طرحهایی دانست که امسال در مراحل پایانی قرار دارد.
وی افزود: این خط به طور کامل از عسلویه تا مهاباد اجرا شده است و 2 ایستگاه کمپرسور نیز در حال راه اندازی هستند که کل خط تا پایان سال 95 از عسلویه تا میاندوآب و مهاباد تکمیل و راه اندازی می شود.
به گفته وی، صنعت پتروشیمی برای تکمیل زنجیره ارزش به طور قطع به فناوریهای نو و سرمایه ای حدود 55 میلیارد دلار نیاز دارد که باید از سرمایه گذارها و یا فاینانسهای خارجی استفاده کرد.
شاهدایی ادامه داد: طرحهای فعال در صنعت پتروشیمی 50 طرح با ظرفیت 41.3 میلیون تن در سال است که به سرمایه گذاری 23 میلیارد دلار به اضافه 239 هزار میلیارد ریال برای تکمیل آنها نیاز است تا به ظرفیت تولید سالانه 100 میلیون تن در 5 سال آینده برسیم.
تعریف 30 طرح در برنامه ششم صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در باره نقشه راه برنامه ششم صنعت پتروشیمی ادامه داد: 30 طرح با برآورد سرمایه گذاری حدود 40 میلیارد دلار در این برنامه در نظر گرفته شده که شامل 25 طرح پتروشیمی و پنج طرح بالادستی تأمین کننده خوراک است.
وی افزود: 22 طرح نیز با ظرفیت کل 37.1 میلیون تن در سال نیز در برنامه هفتم صنعت پتروشیمی قرار داده شده است.
شاهدایی به آثار اجرای برجام در صنعت پتروشیمی اشاره و اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی مذاکرات زیادی با شرکتهای معتبر جهانی به منظور سرمایه گذاری، انتقال فناوریهای نو، تأمین و ساخت تجهیزات، کاتالیست و مواد شیمیایی داشته است و توانسته بخشی از بازارهای صادراتی از جمله کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی را که در سالهای گذشته از دست داده بود، احیا کند و همچنین شرایط حمل و نقل، بیمه و تسهیلات در روابط بین الملل برای صادرات بهبود یافت است.
به گفته وی، کاهش قیمت تمام شده اجرای طرحها و تولید، دسترسی به دانش فنی روز جهان، انتقال دانش فنی و دسترسی به منابع اطلاعات روزآمد بازار و اقتصاد دنیا نیز با اجرایی شدن برجام صورت پذیرفت.
معاون وزیر نفت گفت: صنعت پتروشیمی به دلیل نیاز به فناوریهای روزآمد و سرمایه بالا وابسته به روابط بین الملل و سیاسی خوب با کشورهای جهان است.
سرمایه گذاری 4 تا 4.6 میلیارد دلاری باسف آلمان در پتروشیمی ایران
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به مذاکراتی که در پسابرجام در زمینه صنعت پتروشیمی انجام شده است اشاره کرد و افزود: شرکتهای توتال فرانسه، لینده آلمان، باسف آلمان، میتسویی ژاپن، سرکوبه، سوجیتز ژاپن، هیوسانگ کره جنوبی و شرکت انگلیسی-هلندی شل از شرکتهای علاقهمند به سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران هستند.
شاهدایی ادامه داد: شرکت باسف در مرحله بررسی فنی و برآورد اقتصادی یک طرح چهار تا 4.6 میلیارد دلاری پتروشیمی با یک شریک ایرانی است.
معاون وزیر نفت همچنین از مذاکرات شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بانکها و موسسههای بین المللی اروپایی و ژاپنی برای تسهیل تأمین مالی و فاینانس طرحها خبر داد.