به گزارش بخش خبری آروشا به نقل از خبرگزاری شانا،
بومیسازی و تولید مواد افزودنی بازدارنده خوردگی برای استفاده در شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز و همچنین بهینهسازی خواص مواد افزودنی با استفاده از علم نانوفناوری و بهکارگیری نانو مواد در دستور کار محققان پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفت.
شرکت روغن صنعت آروشا فروش و پخش محصولات مرتبط با شرکت توتال در سراسر ایران
به گزارش شانا، در صنایع نفت و گاز، خوردگی فلزات یکی از مشکلات عمده به شمار آمده و سالانه مبالغ هنگفتی را به خود اختصاص میدهد، از این رو وقفه در تولید، زیان قابل توجهی چه از نظر تولید هیدروکربنهای نفتی و چه از نظر هزینه تعمیرات در پی خواهد داشت.
بر همین اساس سلامت تجهیزات در طول عمر مفید آنها یک مسئله اساسی است و گاز طبیعی استخراج شده از داخل چاه حاوی مقدار زیادی گازهای هیدروژن سولفید و کربن دی اکسید است و این امر سبب اسیدیته زیاد گاز میشود که به آن، گاز ترش میگویند، گاز ترش سبب بروز خوردگی در تجهیزات سرچاهی و لولههای انتقال گاز و در نتیجه خرابی سیستمها شده و سرانجام سبب بروز مشکلات اقتصادی زیادی میشود.
استفاده از بازدارندههای خوردگی سالهاست که به عنوان یکی از روشهای کارآمد کنترل خوردگی در صنایع نفت و گاز استفاده میشود، بازدارنده خوردگی مادهای است که به مقدار کم به سیستم افزوده میشود تا واکنش شیمیایی را کند یا متوقف کند و یکی از کارکردهای دیگر بازدارندهها، کاهش قابل ملاحظه جریان الکتریکی از طریق افزایش مقاومت اهمی است، هم اکنون، شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز برای کنترل خوردگی از بازدارندههای خوردگی خارجی استفاده میکنند.
در همین باره و با هدف تلاش برای تولید داخلی بازدارندههای خوردگی مورد نیاز شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز، از سال 91 پروژه مشترکی بین پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت نفت مناطق مرکزی (شرکت بهرهبرداری نفت و گاز شرق) آغاز شده است و انجام موفقیت آمیز این پروژه، گامی موثر برای خودکفایی و اجرایی کردن اهداف اقتصاد مقاومتی است.
در این پروژه، تلاش بر این بود که علاوه بر بومیسازی تولید مواد افزودنی بازدارنده خوردگی برای استفاده در شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز، بهینه سازی خواص آنها با استفاده از نانوفناوری انجام شود.
بر همین اساس با انجام این پروژه، سه نوع بازدارنده خوردگی مخصوص سیستم سرچاهی (به مقدار 5 بشکه)، مخصوص سیستم پیوسته محلول در آب (49 بشکه) و مخصوص سیستم پیوسته محلول در روغن (10 بشکه) تولید شد و خوشبختانه آزمون نیمه میدانی را با نتایج موفقیت آمیز به ترتیب در چاههای 29، 36 و 38 منطقه خانگیران گذراند.
مرحله نخست آزمون میدانی نمونه بازدارنده خوردگی مخصوص سیستم پیوسته محلول در آب، به صورت آزمون جمعآوری در 9 چاه انجام شده است و اکنون پروژه در حال نهایی شدن آزمون میدانی نمونه مذکور تا پایان امسال است.