به گزارش بخش خبری آروشا به نقل از خبرگزاری شانا،
معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران با اشاره به 2 سناریوی مهار حریق چاه 147 رگ سفید، گفت: تعیین زمان مهار آتش، به شرایط چاه و روش نهایی مقابله با حادثه بستگی دارد.
شرکت روغن صنعت آروشا فروش و پخش محصولات مرتبط با روغن اتوماتیک در سراسر ایران
محسن پاکنژاد که از دیروز (هشتم آبانماه) در محل حادثه حضور یافته است، دقایقی پیش، در گفتوگو با خبرنگار شانا آخرین وضع عملیات مهار آتش سوزی چاه شماره 147 میدان رگ سفید را تشریح کرد.
وی در ابتدا این حادثه را به خانواده جانباختگان تسلیت گفت و عنوان کرد: یاد و خاطره 2 برادر گرامی و همکار غیرتمند شرکت ملی حفاری ایران را گرامی میدارم که تا آخرین لحظه، دست از تلاش نکشیدند و جان به جان آفرین تسلیم کردند.
پاکنژاد در ادامه با بیان اینکه در مهار فوران چاه، سازماندهی قوای فنی، تخصصی، عملیاتی و پشتیبانی و تعیین فرمانده عملیات، اصلیترین اقدامات بود که انجام شد، ادامه داد: تسطیح محوطه چاه آغاز شده و ادامه خواهد داشت و اقداماتی از جمله احداث جاده جدید برای تسهیل دسترسیها، احداث استخر آب برای خنک سازی و تامین پمپهای آب نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه برای مهار حادثه، به هیچ روشی به تنهایی اتکا نشده و بررسی روشهای مختلف به منظور انتخاب بهترین روش و مهار آتشسوزی در کمترین زمان ممکن مدنظر است، گفت: با همکاری اداره فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری، همه اقدامهای لازم برای مهار حادثه در برنامه است.
وی درباره برنامه تولید از چاه 147 گفت: پیشبینی میشد در صورت تکمیل عملیات حفاری و آغاز تولید از چاه 147، برداشت روزانه هزار و 500 تا 2 هزار بشکه نفت از این چاه میسر شود.
معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران درباره تجربههای مشابه با این حادثه، به حادثه نفتشهر اشاره کرد که مهار آن حدود 40 روز به طول انجامید و توضیح داد: تعیین زمان مهار آتشسوزی، به شرایط چاه و روش نهایی مقابله با حادثه بستگی دارد؛ به طوریکه اگر بتوانیم از سطح چاه برای مهار حادثه وارد عمل شویم، پیشبینی میشود 35 تا 40 روز عملیات مهار زمان ببرد و اگر شرایط چاه چنین اجازهای ندهد، باید با روشهای مختلف برای مهار از کف اقدام کنیم که این امر، مستلزم حفر یک چاه کمکی و به طور طبیعی زمانبرتر است. در این روش حتی ممکن است مهار عملیات تا سه ماه نیز به طول انجامد.
هفتم آبان ماه امسال، دکل حفاری 95 فتح شرکت ملی حفاری ایران بر اثر فوران گاز چاه 147 رگ سفید دچار حریق شد و متاسفانه در این حادثه، 2 تن از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران جان باختند.