به گزارش بخش خبری آروشا به نقل از خبرگزاری شانا،
اوپک در ماه اوت (مرداد- شهریورماه) 32 میلیون و 755 هزار بشکه نفت در روز تولید کرده است که 255 هزار بشکه بیشتر از تعهد این سازمان بر اساس توافق 30 نوامبر 2016( 10 آذرماه 95) بوده است.
شرکت روغن صنعت آروشا فروش و پخش محصولات مرتبط با گریس کلسیم در سراسر ایران
به گزارش شانا، گزارش منابع ثانویه از تولید کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) حاکی از آن است که 14 عضو اوپک در ماه اوت 32 میلیون و 755 هزار بشکه در روز نفت تولید کردند.
عربستان با تولید 10 میلیون و 22 هزار بشکه در روز بزرگترین تولید کننده نفت اوپک است و پس از آن عراق و ایران قرار دارند که به ترتیب با تولید 4 میلیون و 448 هزار و 3 میلیون 828 هزار بشکه نفت در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
کویت، نیجریه، آنگولا و الجزایر در جایگاه چهارم تا هفتم تولید کنندگان نفت اوپک قرار دارند که به ترتیب 2 میلیون و 702، یک میلیون و 861، یک میلیون و 646 و یک میلیون و 65 هزار بشکه در روز تولید می کنند.
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (۱۰ آذرماه ۹۵) تصمیم گرفتند میزان تولید خود را به سطح ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسانند و این به معنای کاستن روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه از تولید است.
۱۰ روز پس از نشست وزیران نفت و انرژی اوپک، تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک در وین گرد هم آمدند و بر سر کاهش حدود ۶۰۰ هزار بشکهای از سوی کشورهای غیرعضو اوپک نیز توافق کردند، روسیه با تعهد کاهش روزانه ۳۰۰ هزار بشکهای، بزرگترین تولید کننده غیرعضو اوپک است.
توافق کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از ژانویه ۲۰۱۷ اجرایی شد و در نشست ۱۷۲ این سازمان، وزیران نفت و انرژی اوپک بار دیگر تصمیم گرفتند توافق اوپک تا مارس ۲۰۱۸ تمدید شود و پس از آن کشورهای غیرعضو اوپک در نشستی مشترک با اعضای این سازمان دوباره متعهد به مشارکت در برنامه جهانی کاهش عرضه شدند.
به گزارش شانا، پلاتس (Platts)، آرگوس (Argus)، هفته نامه Petroleum Intelligence Weekly، اتحادیه پژوهش انرژی کمبریج (Cambridge Energy Research Associates)، آژانس بین المللی انرژی (International Energ Agency) و اداره اطلاعات انرژی آمریکا (Energy Information Administration) ۶ منبع اصلی منابع ثانویه هستند.
۲ منبع نخست، از موسسههایی هستند که آمارهای ادواری در باره نفت و دیگر فرآوردهها و محصولات را منتشر میکنند. پلاتس، قدیمیترین موسسه فعال در این حوزه است که از سال ۱۹۰۹ فعالیت میکند. Energy Intelligence، موسسهای است که منبع سوم را منتشر میکند و CERA، چهارمین منبع، زیرمجموعه IHS است. IHS یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراجع اطلاعات در حوزه انرژی، حملونقل، مواد شیمیایی و ... به شمار میرود. آژانس بینالمللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا هم نیاز به معرفی چندانی ندارند؛ اولی بیش از چهار دهه پیش با محوریت کشورهای واردکننده نفت تشکیل شد و دومی مرجع موثق، بهروز و دقیقی از آمارهای انرژی همه کشورهای دنیاست.
آمارهای منابع ثانویه درباره تولید نفت کشورهای عضو اوپک همواره با آمارهایی که کشورهای عضو در گزارشهای مستقیم خود به دبیرخانه اوپک ارسال می کنند، اختلاف دارد.