به گزارش بخش خبری آروشا به نقل از خبرگزاری شانا،
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به رشد بیش از 100 درصدی حضور شرکت کنندگان خارجی در یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست در پسابرجام گفت: تعداد شرکت کنندگان خارجی این نمایشگاه از 250 شرکت در دوره نهم به 524 شرکت در دوره یازدهم رسیده است.
شرکت روغن صنعت آروشا فروش و پخش محصولات مرتبط با گریس SKF در سراسر ایران
به گزارش شانا، مرضیه شاهدایی امروز (دوشنبه، 27 شهریورماه) در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این نمایشگاه، رونق بازار صنعت پلاستیک و تسهیل روند بازاریابی این صنعت است.
وی شعار یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست را «بهبود فضای کسب و کار در صنایع تکمیلی پتروشیمی و پلاستیک کشور» عنوان کرد و افزود: 600 شرکت داخلی و 524 شرکت خارجی در این دوره از نمایشگاه حضور خواهند یافت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست شاهد رشد 39 درصدی شرکت کنندگان داخلی و 21 درصدی شرکت کنندگان خارجی نسبت به دوره دهم هستیم.
شاهدایی به حضور 250 شرکت خارجی در دوره نهم یعنی آخرین دوره نمایشگاه ایران پلاست پیش از اجرایی شدن برجام اشاره و تصریح کرد: مشارکت کنندگان خارجی در یازدهمین دوره این نمایشگاه به 524 شرکت رسیده است.
به گفته وی، 65 شرکت از آلمان، 49 شرکت از ایتالیا، 19 شرکت از اتریش، 15 شرکت از فرانسه و 24 شرکت از ترکیه از جمله شرکت های معتبر جهانی هستند که در یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست شرکت میکنند.
افزایش سهم اشتغالزایی صنعت پتروشیمی
شاهدایی توسعه صادرات کالاها و خدمات، جذب سرمایه خارجی و انتقال فناوریهای پیشرفته را از اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه ایران پلاست دانست و افزود: افزایش سهم اشتغالزایی صنعت پتروشیمی در کشور با توجه به برنامههای سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به این که در ابتدای انقلاب اسلامی تولید صنعت پتروشیمی کمتر از سالانه سه میلیون تن بوده است، یادآور شد: امروز با تلاش و برنامه ریزیهای انجام شده، ظرفیت تولید این صنعت با رشدی 20 برابری به بیش از 60 میلیون تن در سال رسیده است.
وی با بیان این که صنعت پلاستیک امروزه نقش کلیدی در تکمیل زنجیره تولید و تحقق ایدههای بشری ایفا میکند، ادامه داد: تکمیل زنجیره ارزش از طریق تولید محصولات پلیمری یکی از مسیرهای اصلی جلوگیری از خام فروشی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
شاهدایی با اشاره به تولید 304 میلیون تن پلیمرهای عمده در جهان در سال گذشته اظهار کرد: ایران در سال گذشته 6.1 میلیون تن پلیمر تولید کرده است که این رقم حدود 2 درصد از تولید جهانی را شامل میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی چین را با مصرف سالانه 113 میلیون تن بزرگترین مصرف کننده محصولات پلیمری جهان عنوان و تصریح کرد: پیشبینی میشود در سالهای آینده، پس از چین، هند از بزرگترین بازارهای مصرف برای محصولات پلیمری باشد.
ظرفیت مصرف پلیمرها در کشور افزایش مییابد
وی با بیان این که ظرفیت نصب شده محصولات پلیمری در مجتمعهای پتروشیمی کشور بیش از هشت میلیون تن در سال است، گفت: در سال گذشته بیش از 6 میلیون تن محصولات پلیمری در کشور تولید شده است که پیش بینی میشود این رقم به هفت میلیون و 444 هزار تن تا پایان امسال برسد.
شاهدایی میزان مصرف داخلی محصولات پلیمری را 3.5 میلیون تن عنوان و اظهار کرد: تلاش میشود با برنامهریزیهای انجام شده، ظرفیت مصرف این محصولات در سال 96 یک میلیون تن افزایش یابد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی یادآور شد: پیش بینی می شود براساس چشم انداز افق 1404، ظرفیت تولید پلیمرها در ایران به بیش از 21 میلیون تن برسد.
مذاکرات نهایی میشود
شاهدایی درباره تعیین تکلیف مذاکرات انجام شده میان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکتهای خارجی در پسابرجام به منظور سرمایه گذاری در طرحهای پتروشیمی ایران گفت: بررسی برآورد فنی اقتصادی طرحهای مورد نظر انجام شده و در نیمه دوم امسال و به زودی سه یا چهار تفاهمنامه به قرارداد منجر می شود. شرکتهای توتال و شل از مهمترین شرکتها برای سرمایه گذاری در طرحهای پتروشیمی کشور هستند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در توضیح روند صادرات محصولات پتروشیمی به چین اظهار کرد: در صادرات محصولات به این کشور هیچ مشکلی وجود نداشته و ندارد و تنها اختلالی در انتقالات ارزی ایجاد شده بود که با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی، این اختلالات حل شد.