مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

با مشاوره با کارشناسان ما قبل از خرید از اصالت کالا و انتخاب بهترین روانکار اطمینان حاصل کنید.
حمل و نصب رایگان

تحویل کالا در تمام ایران

تحویل سفارشات در کوتاه ترین زمان در هر نقطه از ایران.
ضمانت محصولات

ضمانت محصولات

کلیه کالاها با ضمانت سلامت و بازگشت پول در صورت وجود مشکل فنی در کالا به فروش می رسند.

واردات مستقیم

واردات انواع روغن و گریس صنعتی

واردات مستقیم انواع روغن و گریس صنعتی

آزمایش و بازرسی

آزمایش محصولات، کنترل و بازرسی

10000 متر فضای سرپوشیده جهت انبارداری مدرن

کیفیت و گارانتی

ضمانت بازگشت پول

ضمانت بازگشت پول در صورت عدم کیفیت محصول


اخبار نفت، گاز، روغن و روانکاری

ذخایر درجای هیدروکربور مایع کشور 30 میلیارد بشکه افزایش یافت

ذخایر درجای هیدروکربور مایع کشور 30 میلیارد بشکه افزایش یافت

به گزارش بخش خبری آروشا به نقل از خبرگزاری شانا، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از کشف 30 میلیارد بشکه ذخایر درجای هیدروکربور مایع و 128 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز درجا از ابتدای برنامه پنجم توسعه تاکنون خبر داد.
شرکت روغن صنعت آروشا فروش و پخش محصولات مرتبط با روغن کاسترول در سراسر ایران

به گزارش شانا، سیدصالح هندی امروز (دوشنبه، 25 بهمن ماه) در یک نشست خبری با بیان این مطلب افزود: طی این مدت 11 میدان گازی و 2 مخزن گازی جدید و 10 میدان نفتی و 2 مخزن نفتی جدید کشف شده و با حفر چاه های تحدیدی در برخی میادین قدیمی نیز به مجموع ذخایر درجای نفت و گاز کشور افزوده شده است.

وی ادامه  داد: اکتشاف 30 میلیارد بشکه ذخایر نفت درجا و 70 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز درجا نیز در برنامه ششم توسعه هدف گذاری شده است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به زنجیره ارزش فعالیت های بالادست صنعت نفت و نقش برجسته اکتشاف در این زنجیره اشاره کرد و گفت: اکتشاف، اولین گام در مسیر فعالیت های بالادستی به شمار می رود و این مرحله از کار تحت هیچ شرایطی قابل حذف شدن نیست.

وی اضافه کرد: ماهیت فعالیت های اکتشافی به گونه ای است که زمانبر است و ثمربخشی آن در فضایی باثبات و آرام ممکن می شود؛ اما متاسفانه در سال های گذشته به دلیل فراز و نشیب های زیاد صنعت نفت، حوزه اکتشاف آسیب دیده است.

ضریب موفقیت اکتشاف در ایران چقدر است؟

هندی، ضریب موفقیت چاه های اکتشافی (تعداد چاه‎های موفق نسبت به تعداد چاه‎های حفر شده) را در ایران 60 درصد عنوان کرد و گفت: به عبارت دیگر، از هر سه حلقه چاهی که در کشورمان حفر می شود، 2 حلقه چاه به نتیجه می رسد و شواهد نفت و گاز رویت می شود. این در حالیست که با وجود رشد و توسعه فناوری در جهان، ضریب موفقیت چاه های اکتشافی در دنیا به طور متوسط 30 درصد است.

وی این نکته را یادآور شد که البته به هدف رسیدن یک حلقه چاه لزوما به معنای اقتصادی بودن برداشت از مخزن نیست.

هندی، ضریب جایگزینی را به عنوان شاخص مناسب تری برای بررسی میزان موفقیت فعالیت های اکتشافی مورد اشاره قرار داد و گفت: این شاخص نشان می دهد که اکتشافات جدید تا چه حد می تواند جایگزین نفت و گاز استحصال شده کشور در یک بازه زمانی خاص باشد؛ بنابراین عددی که در این زمینه مدنظر قرار می گیرد میزان ذخایر هیدروکربور قابل برداشت است و نه ذخایر درجا.

به گفته وی، بر اساس این شاخص، اکتشافات صورت گرفته در بخش نفت در برنامه پنجم توسعه معادل 80 درصد مجموع میزان نفتی است که در این مدت برداشت شده است؛ همچنین معادل 190 درصد گاز برداشت شده طی این سال ها، اکتشافات گازی جدید در کشور ثبت شده است.   

هندی این ارقام را قابل قبول عنوان کرد و گفت: این عددها 2 پیام دارند؛ یک اینکه در آینده شانس های اکتشافی گاز در کشور بیش از نفت است و دیگر اینکه اندازه میادین کشف شده در سال های اخیر نشان می دهد باید با اکتشاف میدان های بزرگی مثل یادآوران، آزادگان یا پارس جنوبی خداحافظی کنیم و انتظار کشف میادینی با این وسعت را  نداشته باشیم؛ کمااینکه در دنیا هم همین روال حاکم است.



این مطلب مفید بود ؟
6 3